JKA Nederland

JKA Organisatie

JKA WF staat voor Japanse Karate Associatie Wereld Federatie. Deze organisatie heeft als doel de JKA Shotokan Karate stijl over de hele wereld te promoten en de traditie van de kunst van Karate volgens de leer van Gichin Funakoshi onder de beoefenaars hoog te houden. Zo blijft Karate in zijn puurste vorm voortbestaan.

JKA Japan is opgericht door leerlingen van Funakoshi Sensei waaronder de welbekende Sensei Nakayama . In 1948 is JKA Japan erkend door het ministerie van sport in Japan. Begin zestiger jaren heeft de JKA verschillende lesgevers naar Europa gestuurd om juist hun JKA stijl te promoten. Bekende meesters waren destijds Kanazawa, Kase, Enoeda, en Shirai Sensei. Naderhand kwamen Miyazaki en Ochi Sensei naar Europa. In 1967 werd Sensei Miyazaki Chief Instructeur voor België en Nederland. Peter Wewengkang heeft hem overal en altijd gevolgd en is niet meer van zijde geweken. Peter Wewengkang heeft samen met zijn Japanse leraar Miyazaki Sensei JKA Nederland opgericht. Tevens is hij de pionier van JKA Karate do Weng.

JKA Nederland 

JKA Nederland is een stichting en maakt onderdeel uit van de grootste organisatie ter wereld de JKA Wereld Federatie met o.a. de persoonlijke ontwikkeling van haar mensen als voornaamste doel. JKA Karate do Weng is hier op haar beurt weer lid van. JKA Karate do Weng organiseert trainingen, evenementen en seminars en dangraad examens i.s.m. JKA Nederland.

Klik hier voor een impressie van onze bond

In een wit pak is iedereen gelijk!
Share