JKA Doelgroepen

Lesaanbod JKA Karate do Weng

Aanbod:

•    JKA Karate voor de jeugd ( 6 tot 15 jaar)

•    JKA Karate voor junioren (16 tot 21 jaar

•    JKA Karate voor senioren (21 tot ... jaar)

•    Zelfverdediging/karate voor vrouwen


•    Persoonlijke coaching/begeleiding

JKA Karate voor de jeugd

Kinderen vanaf 6 tot en met 15 jaar trainen bij ons in verschillende groepen. Zo kunnen wij ze beter begeleiden en zitten ze in een groep van vergelijkbaar niveau. Het kan hen dus op deze manier ook stimuleren om juist ervoor te werken om een groepje hoger te komen. Alle kinderen krijgen dezelfde leerstof (zoals exameneisen), maar worden benaderd op hun eigen leeftijd- en karateniveau. Jongens en meisjes die al langer trainen, gevorderd zijn of een bepaalde leeftijd hebben bereikt (10 à 12 jaar) trainen in een volgende groep. Jeugdigen vanaf 15 jaar mogen/kunnen (eventueel) met volwassenen meetrainen. Echter zal een van de instructeurs hier wel toestemming voor moeten verlenen, want het niveau en fysieke gesteldheid kan dus verschillen.

JKA Karate voor junioren  

Junioren zijn bij ons kinderen in de leeftijd vanaf 16 jaar tot en met 21 jaar, deze worden benaderd op hun eigen leeftijd- en karateniveau en trainen niet alleen met hun leeftijdsgenoten, maar juist ook met de senioren groep. Dit heeft ook ten doel hen te laten integreren in deze volwassen groep. Wederzijds respect gaat gepaard met uitwisselingen van ervaringen en zo leren ze naast alle positieve genoemde zaken ook o.a. meer weerstand te kunnen bieden.   

JKA Karate voor senioren

Senioren zijn bij ons mensen vanaf 21 jaar en ouder. In deze groepen traint u met gemiddeld 20-25 andere volwassenen. Hier wordt getraind op de drie Karate onderdelen, Kihon, Kata en Kumite. Tevens is deze groep ook gesplitst in beginners tot en met groen en de gevorderden vanaf blauw tot en met zwart.

Share