Begeleiding

Centrum WenG staat voor een betrouwbare, betrokken maar zeker ook een goed afgestemde en persoonlijke aanpak. Ramon, Olga, Dionne, Jenny, Anouk en Paloma dagen de deelnemers uit om zich volledig in te zetten. Wij zijn een klein team dat garant staat voor een zeer betrokken binding met onze deelnemers. Juist vanwege de kleinschaligheid hebben wij volledige aandacht voor onze deelnemers en krijgen zij het gevoel van waardering; ergens bij te horen.

Het geaccepteerd worden is heel belangrijk. Om daar gelijkheid in te krijgen starten wij met witte pakken, wat eigenlijk betekent dat iedereen gelijk is. Het enige verschil zijn de graduaties; een band houdt alleen maar je pak vast. Dat heeft veel te maken met de bejegening die bij deze sport hoort: ‘Kom maar binnen, de deur staat open.’ Iedereen kan actief deelnemen en wij nemen gewoon iedereen in ons groepje op. Dat heeft meteen zijn weerslag op hoe jij je voelt: alsof je in een warm bad stapt.

Wij helpen graag mee aan het verkleinen van de ‘weerstand’ door ‘kennismaking’. Daarbij is ons JKA karatesport een goed middel bij kennismaking: op een sportieve wijze contact leggen heeft immers een drempel verlagende werking. Bij dit stuk komt Tamara in beeld, zij is heel erg bedreven in het organiseren voor allerlei activiteiten v.w.b. de JKA Karatesport. Wij kunnen dit immers onderstrepen op basis van onze jarenlange ervaring. Deze methodiek passen wij dan ook dagelijks toe in ons centrum voor de dagbesteding.

Het voelt als thuiskomen.
Share