Herstartprotocol Karatelessen. Eerste les 19-08-'20


Trainen in het COVID-19 tijdperk..... Let wel; dit geldt tot nader order. Op het moment dat versoepelingen weer plaatsvinden of juist maatregelen RIVM weer worden aangescherpt, doen wij dit direct opvolgen.

Op 15 maart 2020 zou het JKA Nederlands kampioenschap plaatsvinden. Op het moment van de voorbereidingen werd heel Nederland opgeroepen om thuis te blijven. De deuren van openbare gelegenheden, waaronder ook onze dojo, moesten per direct gesloten worden.

Gelukkig konden we via de digitale wegen online trainen vanuit onze woonkamers en waren wekelijks 2 trainingen; voor ieder toegankelijk.

In juli vonden versoepelingen plaats en hebben we een aantal buitentrainingen mogen geven. 

Daarna ging onze zomervakantie in. We hoopten op een verbetering van het coronavirus maar niets is minder waar. Hier en daar waren/ zijn weer nieuwe brandhaarden en worden lokale maatregelen getroffen.

Wij krijgen veel vragen wat wij nu gaan doen na de vakantie.

We hebben het volgende besloten; met name omdat wij onszelf en onze karateka’s willen beschermen:

Voor de jeugd t/m 17 geldt:

⁃ De jeugd t/m 17 jaar kan en mag gewoon trainen volgens regulier programma in de dojo. Zij worden geacht de afstand van 1,5m van onze instructeurs te houden. Onderling hoeven de kinderen t/m 12 geen afstand te houden.
⁃ De jeugd van 13 t/m 17 dient wel afstand van elkaar èn van de instructeur te houden.
⁃ De ouders van jeugdgroepen 1, 2 en 3 mogen de lessen van de kinderen bekijken; mits ze op de aangegeven plaatsen plaatsnemen. Er zijn beperkt aantal plaatsen; dus verwachten wij van de ouders dat ze elkaar afwisselen, zodat ook andere ouders hun kind kunnen zien. 
⁃ Wij zullen helaas geen koffie of thee schenken.
⁃ De groepen van de cadetten&junioren vinden plaats zonder publiek.
⁃ De lessen worden 5 minuten ingekort, zodat ouders hun kind BOVEN kunnen opvangen; er is helaas geen mogelijkheid om de kleedruimtes te gebruiken.
⁃ De nieuwe groep komt op het eigen tijdstip en wordt op dat tijdstip pas binnen gelaten (beneden in de zaal). De nieuwe groep zal zeker bij goed weer even buiten op de binnenplaats moeten wachten, totdat de voorgaande groep helemaal weg is. Op uitnodiging van een van de trainers mag de volgende groep pas naar binnen. Bij slecht weer wacht de nieuwe groep in het gemeenschapshuis en volgt eenzelfde protocol.
⁃ Graag makkelijke schoenen/slippers aandoen en deze kunnen met in achtneming van de 1,5 m afstand gewoon in de kleedlokalen worden neergezet.
⁃ De (jonge) kinderen worden vooraf aangekleed door hun ouders/verzorgers, de instructeurs kunnen en mogen helaas geen bandjes knopen i.v.m. de verplichte 1,5 m afstand. Het kind mag, indien het niet zelf het pak/ band kan dichtmaken, gemakkelijke sportkleding aandoen.
⁃ De woensdaggroep van 19.00-20.00u is een gemêleerde groep; met verschillende leeftijden. Wij gaan in deze groep om met dezelfde richtlijnen als hierboven geschreven. Kinderen/ leerlingen ouder dan 18 die normaliter in deze groep trainen, krijgen les in de kleine zaal boven. Mensen met zwarte band en ouder dan 18, trainen op woensdag en vrijdag van 20.00-21.30u. Op het moment dat tijdens deze lessen meer dan 15 mensen aanwezig zijn, worden de groepen gesplitst of we zoeken naar een vervangende ruimte in het gemeenschapshuis.

Trainingstijden:
Woensdag:
16.45-17.25u kinderen vanaf 6 jaar beginners/ witte band
17.30-18.10u kinderen vanaf 6 jaar indien gele band & streepjes
18.15-18.55u kinderen vanaf 6-11 jaar indien oranje, groene of blauwe band
19.00-20.00u vanaf 12 jaar alle banden t/m bruin 

Zaterdag:
09.45-10.25u kinderen vanaf 6 jaar beginners/ witte & gele band met streepjes
10.30-11.10u kinderen vanaf 6- 11 jaar indien oranje, groene of blauwe band
11.15-12.15u vanaf 12 jaar alle banden t/m bruin.

• Het is de bedoeling dat iedereen zoveel mogelijk in zijn eigen groep blijft trainen. De tijden zijn een reminder :)

Voor de junioren en senioren vanaf 18 jaar:

Hier moeten we ons goed aan de maatregelen houden; gezien er niets of weinig bekend is over verspreiding wat betreft zweet, uitademen enz.

Uiteraard gelden alle bekende regels waar we ons aan moeten houden. (Afstand, niet komen bij klachten, etc).

Dan het volgende:

⁃ Je handen ontsmetten bij binnenkomst en vertrek dojo.
⁃ Er zijn helaas een beperkt aantal plekken aanwezig.
⁃ Geen gebruik maken van de kleedlokalen en douches: thuis omkleden en douchen.
⁃ Handdoekje meenemen voor je eigen zweet.
⁃ Er wordt getraind op de aangewezen plek waar we 2 meter afstand bewaren. 
⁃ Geen fysiek contact; de kumitevormen zullen zonder partner plaatsvinden.
⁃ Waarborgen van de afstand richting instructeurs.
⁃ De afzuiging binnen de dojo zal op hoogste stand gezet worden tijdens de 1u durende trainingen. Er zal voldoende geventileerd worden.

Trainingstijden junioren en senioren:

Woensdag:         20.00-21.30u
Vrijdag:              20.00-21.30u

We hebben er zin in, maar samen moeten we het virus buiten onze dojo houden. Wij vragen jullie dan ook met klem om niet te komen als er klachten zijn, als er mensen binnen het gezin klachten hebben of als je in contact bent gekomen met een besmet persoon.

Daarnaast vragen we jullie ook om de corona maatregelen van de regering en onze dojo regels in acht te nemen.

Samen zijn we sterk!

Oss!

Jullie karateteam

 

Share